Streinu-Cercel: O mască purtată sub nas nu ajută la nimic

1
streinu cercel

Adrian Streinu Cercel susţine că, pe lângă miile de infectaţi cu noul coronavirus prezentaţi în cifrele oficiale, sunt de zece ori mai mulţi oameni bolnavi care transmit virusul, fără a şti că sunt bolnavi, iar în acest context atrage atenţia asupra faptului că masca de protecţie trebuie purtată corect.

 

„Dimineaţă când am făcut raportul de gardă aveam 20 de pacienţi în camera de gardă, dintre care unii cu necesar de oxigen, în disperare să găsim locuri unde să îi punem în pat. Cred că lucrurile se complică, mai ales că astăzi avem 7.730 de persoane nou infectate, dintre care circa o mie în Bucureşti şi Ilfov. Aceste o mie de persoane infectate vor veni în trei unităţi mari să fie verificate, respectiv la Balş, la Babeş şi la Nasta, cam asta este construcţia. Eu nu alarmez populaţia, eu spun populaţiei să aibă grijă şi să se ferească”, a declarat Adrian Streinu Cercel, marţi seară, la TVR. Acesta a atras atenţia asupra necesităţii ca masca de protecţie să fie purtată corect.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

„Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze. Infectarea persoanelor se face pe stradă, se face acasă când faci petreceri, atunci când te duci în baruri, la serviciu dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă. Purtarea măştii pe nas şi pe gură face diferenţa. Mă uit la televizor cu stupoare şi văd că majoritatea sunt cu masca sub nas. O mască purtată sub nas nu ajută la nimic. (…) Dacă mergem în ritmul ăsta, undeva săptămâna viitoare vor fi în jur de 10.000 (de cazuri noi de COVID-19 – n.r.)”, a adăugat el.

Streinu-Cercel a explicat că, dacă va continua creşterea numărului de îmbolnăviri, România va ajunge să repete „un modul ultracunoscut”, cel al Italiei, care s-a confruntat cu grave probleme în gestionarea crizei sanitare la debutul pandemiei.

Probleme în maternități din cauza coronavirus

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele