Stroe: Antrenamentele în regim izolat vor putea fi reluate gradual

0

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că reluarea antrenamentelor sportivilor se va face în patru faze, numai în regim izolat, putând începe chiar de marţi, cu etapa preliminară.

 

Apariţia unui caz de infectare cu Sars-CoV-2 în cantonament va duce la izolarea persoanei în cauză: “În cantonament sunt spaţii speciale destinate unor astfel de situaţii. Dacă un sportiv este depistat pozitiv va fi izolat într-un astfel de spaţiu şi trece prin procedurile descrise de medici. Ceilalţi sportivi vor avea un regim special, în sensul testării…”

“Antrenamentele în regim izolat vor putea fi reluate gradual, respectând strict patru etape. Faza I este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentului, faza a doua, sesiuni de antrenament individual în cantonament, faza a III-a, sesiuni de antrenament în grupuri mici, în cadrul cantonamentului, iar faza a IV-a, sesiuni de antrenament colective. În funcţie de nivelul de risc, persoanele de la baza sportivă se împart în trei categorii. Prima categorie sunt persoanele care necesită măsuri de protecţie crescută, adică jucătorii, antrenorii, medicii şi fizioterapeuţii. A doua categorie de persoane sunt cele care necesită măsuri medii de protecţie, personalul administrativ, de suport, din bucătării, cel de curăţenie, toţi aceştia vor fi organizaţi în echie care lucrează în ture de minim 14 zile consecutive. Cea de-a treia categorie de personal sunt cei care necesită măsuri reduse de protecţie şi sunt cei care se ocupă de securitate şi de pază, care practic nu vor avea acces în zonele de cantonament şi de antrenament”, a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că toate condiţiile privind reluarea antrenamentelor sportivilor profesionişti sunt cuprinse într-un ordin comun al ministerelor Sportului şi Sănătăţii.

Citește și: Cîțu dă asigurări că nu vor fi întârzieri cu plata salariilor

Stroe a declarat că sportivii vor trebui să stea în izolare 14 zile înainte de începerea antrenamentelor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele