Studiu: Vederea copiilor a fost afectată în pandemie

0

Peste 90% dintre părinții participanți la un studiu spun că vederea copiilor a fost afectată în pandemie, potrivit organizației World Vision România.

42% dintre părinții care se plâng de afectarea vederii copiilor spun că problemele de acest fel s-au agravat mult sau foarte mult.

Aproape jumătate dintre părinții de la sate participanți la sondaj afirmă despre copiii lor că s-au plâns des sau foarte des în timpul școlii online că îi dor ochii, arată World Vision Romania.

Peste 61% dintre părinții din comunitățile vulnerabile nu și-au dus niciodată copiii la un control oftalmologic, deși medicii recomandă un control pe an.

Părinții s-au plâns de lipsa banilor (22,5%), de distanța prea mare până la medicul oftalmolog (22,5%), de lipsa de timp (5,6%) sau au avut percepția că „dacă copiii nu se plâng, înseamnă că nu au probleme“ (peste 30%).

Potrivit organizației, procentul copiilor cu probleme de vedere este mult mai mare în realitate, din cauză că mulți părinți nu identifică la timp problemele de vedere ale copiilor.

Sondajul s-a desfășurat pe un eșantion declarat reprezentativ de către organizatori, de aproape 500 de părinți din nouă județe, cu vârste și niveluri diferite de studii.

Fundația World Vision România anunță că va organiza sesiuni de inforrmare si testare a acuității vizuale pentru 6000 de copii și adulți din comunitățile din mediul rural.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele