Studiu: virusul care cauzează gripa obişnuită poate elimina în mod eficient coronavirus

1

Oamenii de ştiinţă au descoperit că virusul care cauzează gripa obişnuită poate elimina în mod eficient coronavirus din celulele corpului, relatează BBC.

 

Unii virusurile concurează pentru a fi cel care provoacă o infecţie, iar oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Glasgow spun că virusul care provoacă răceala obişnuită ia faţa coronavirus.

Odată ce un virus intră în interior, acesta poate să ţină uşa deschisă pentru a intra şi alte virusuri sau poate închide uşa, pentru a păstra casa pentru sine.

SCAPĂ DE VIRUSURI, INCLUSIV SARS-COV-2, CU UN PURIFICATOR DE AER ANTI CORONAVIRUS

Gripa este unul dintre cele mai egoiste virusuri. În schimb, adenovirusuruile par dispuşi să împartă acea casă.

S-a speculat mult despre modul în care virusul Sars-CoV-2 gestionează lumea misterioasă a „interacţiunilor virus-virus”.

Echipa de la Centrul pentru Cercetarea Virusurilor din Glasgow a folosit o replică a sistemului nostru respirator şi a infectat-o cu Sars-CoV-2 şi rinovirus, care este una dintre cele mai răspândite infecţii şi provoacă ceea ce noi cunoaştem ca o răceală obişnuită.

Cum te poate scăpa o răceală obişnuită de COVID-19

Dacă rinovirusul şi Sars-CoV-2 intră în organism în acelaşi timp, numai rinovirusul are succes. Dacă rinovirusul intră în corp cu 24 de ore înainte, atunci Sars-CoV-2 nu intră. Chiar şi atunci când Sars-CoV-2 intră în organism cu un avans de 24 de ore, tot rinovirusul are câştig de cauză.

„Este absolut interesant. Dacă aveţi o cantitate mare de rinovirus în corp, poate opri infecţia cu Sars-CoV-2”, a declarat dr. Pablo Murcia pentru BBC News.

Efecte similare s-au mai văzut şi în trecut. Un focar de rinovirus ar fi fost motivul pentru care gripa porcină din 2009 nu s-a extins atât de mult în unele părţi din Europa.

Alte experimente au arătat că rinovirusul declanşează un răspuns imunitar în interiorul celulelor infectate, care a blocat capacitatea Sars-CoV-2 de a se multiplica.

Cu toate acestea, coronavirusul va putea provoca o infecţie odată ce răceala a trecut şi sistemul imunitar s-a calmat.

„Vaccinarea, plus măsurile de igienă, plus interacţiunile dintre virusuri ar putea reduce incidenţa Sars-CoV-2, dar cel mai bun efect îl va avea vaccinarea”, a mai declarat dr. Murcia.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele