țigarete electronice

SUA anunță primul deces provocat de valul de îmbolnăviri asociate țigaretelor electronice

Redactie

O persoană a murit în statul american Illinois în contextul valului de afecțiuni pulmonare asociate consumului de țigarete electronice, au anunțat vineri oficiali din domeniul sănătății din stat, citați de DPA.

Autoritățile au precizat ca nu au identificat compusul exact sau produsul care provoacă afecțiuni respiratorii, însă peste 190 de cazuri au fost raportate în 22 de state americane, aparent legate de consumul de țigarete electronice („vaping”), scrie Agerpres. Decesul a fost anunțat public într-o conferința telefonică organizată de reprezentanți ai Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Food and Drug Administration (FDA) și Illinois Department of Public Health.

Anunțul intervine la două zile după ce CDC a dezvăluit miercuri că 153 de decese aparent provocate de îmbolnăviri cauzate de „vaping” au fost raportate. Brian King, director-adjunct al CDC, a spus că medicii știu deja că aerosolii din dispozitivele de „vaping” conțin produse dăunătoare, precum metale grele și chimicale cancerigene, însă niciuna dintre acele substanțe nu a fost asociată în mod specific cu apariția acestui val de îmbolnăviri.

Citește și Honk Kong se transformă în scenă de război

De asemenea, nu sunt cunoscute deocamdată procentele de pacienți care au folosit nicotina, produse derivate din marijuana și alte produse care sunt inserate în acele dispozitive pentru fumat. Incidentele au fost înregistrate în special în rândul adolescenților și tinerilor adulți.

La începutul acestui an, FDA a emis o avertizare legată de o potențială problemă de siguranță a țigaretelor electronice, după ce i-au fost raportate mai multe crize epileptice în rândul unor persoane care au utilizat astfel de produse.

Pe plan național, fumatul a atins cel mai scăzut nivel al său înregistrat în Statele Unite, însă oficialii din domeniul sănătății sunt îngrijorați de avântul luat de „vaping”, în special în rândul tinerilor, un segment de populație în care această practică este deosebit de populară de aproape un deceniu. Brian King a mai spus că este foarte posibil ca o serie de cazuri mai vechi de îmbolnăviri asociate „vaping”–ului să nu fi fost raportate.

Citeste si...  Țânțarii nu transmit coronavirusul

Sursa: Wall-Street.ro


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *