SUA militează pentru suspendarea brevetelor vacinurilor anti-covid

0
- Reclama -

Statele Unite susţin ridicarea protecţiei proprietăţii intelectuale a vaccinurilor împotriva covid-19, în vederea unei accelerări a producţiei şi distribuţiei vaccinurilor în lume, a anunţat administraţia lui Joe Biden.

 

”Este vorba despre o criză extraordinară a pandemiei covid-19 care îndeamnă la măsuri extraordinare”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Reprezentanta americană a Comerţului Katherine Tai.

Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a salutat imediat pe Twitter o ”decizie istorică”. ”Felicit Statele Unite pentru această decizie istorică în favoarea #echităţiivaccinale, care dă prioritate bunăstării tuturor, în această perioadă crucială. Acum, să avansăm împreună rapid, solidar, pentru a construi pe ingeniozitatea şi angajamentul oamenilor de ştiinţă care au produs vaccinuri (împotriva) #covid-19 ce salvează vieţi”, a scris directorul OMS. Tedros Adhanom Ghebreyesus pledează de mult timp, de câte ori are ocazia, în favoarea acestei măsuri.

”Administraţia crede ferm în apărarea proprietăţii intelectuale, însă, pentru a se pune capăt acestei pandemii, ea susţine ridicarea acestor protecţii în cazul vaccinurilor împotriva covid-19”, a justificat Katherine Tai, care a precizat că Washingtonul participă ”activ” la negocieri, la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), în vederea ridicării acestor brevete.

- Reclama -

Statele membre G7 – Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite -, îndemnate de OMS la solidaritate în lupta împotriva covid-19, au discutat miercuri, la Londra, despre mijloace în vederea unei creşteri a asistenţei lor financiare sau împărţirea dozelor în plus, în ajutorul ţărilor sărace.

Federaţia Internaţională a Industriei Farmaceutice (IFPMA) a catalogat, într-un comunicat, ”dezamăgitoare” decizia americană.

România a trimis deja 200.000 de doze de vaccin Pfizer în Republica Moldova

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele