SUA termină cu urgențele pandemiei pe 11 mai

1
- Reclama -

Casa Albă a anunţat luni că urgenţele naţionale şi de sănătate publică declarate imediat ce pandemia Covid-19 a luat amploare în urmă cu trei ani se vor încheia oficial la 11 mai.

 

Odată cu încetarea celor două declaraţii federale de urgenţă, care au intrat în vigoare în ianuarie 2020, sub conducerea preşedintelui de atunci Donald Trump, se vor încheia şi fondurile folosite pentru subvenţionarea medicamentelor Covid, asigurările medicale şi alte tipuri de ajutoare guvernamentale legate de pandemie. În practică, o parte din aceste programe de asistenţă guvernamentală a secat deja din cauza opoziţiei Congresului. Dezbaterea rămasă este în mare parte politică, republicanii care controlează Camera Reprezentanţilor pregătind proiecte de lege care ar încerca să pună capăt urgenţei naţionale la 1 martie şi urgenţei de sănătate publică la 11 aprilie.

250 de milioane de euro confiscate de poliția italiană de la mafia din Calabria

Într-o declaraţie, Casa Albă a afirmat că o astfel de anulare bruscă a celor două situaţii de urgenţă ar avea „un impact extrem de semnificativ asupra sistemului de sănătate al naţiunii noastre şi asupra operaţiunilor guvernamentale”. Aceasta ar include „haos şi incertitudine în întregul sistem de sănătate”. „Spitalele şi căminele de bătrâni care s-au bazat pe flexibilităţile permise de declaraţiile de urgenţă vor fi aruncate în haos fără timp suficient pentru a recalifica personalul şi a stabili noi procese de facturare”, se arată în declaraţie.

- Reclama -
- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele