SUA: Ucraina a lovit peste 400 de ținte rusești cu sistemele de rachete HIMARS

0
Lansatoarele multiple de rachete HIMARS
Lansatoarele multiple de rachete HIMARS

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat joi, 8 septembrie, că Ucraina a lovit peste 400 de ținte rusești cu sistemele de rachete HIMARS furnizate de SUA.

 

”Observăm câștiguri reale și măsurabile din partea Ucrainei în ceea ce privește utilizarea acestor sisteme. De exemplu, ucrainenii au lovit peste 400 de ținte cu HIMARS și au avut un efect devastator”, a declarat el reporterilor la baza aeriană Ramstein din sudul Germaniei, după o reuniune a miniștrilor aliați ai SUA unde au discutat despre sprijinul oferit Ucrainei pe termen lung.

”În ciuda faptului că sunt depășiți în armament și în personal, ucrainenii au demonstrat o competență tactică și o voință superioare de a lupta pentru propria lor țară, pentru libertatea lor”, a mai șeful armatei SUA, potrivit CNN.

Generalul american a mai precizat că, până acum, ”obiectivele strategice rusești au fost înfrânte” în Ucraina. El a vorbit și despre eșecurile ofensivei începute în aprilie.

”Obiectivele lor operaționale în acea ofensivă nu au avut succes. Nu au atins tot Donbasul și au trecut doar râul Dnipro în sud, în apropiere de Herson”, a explicat Milley.

Vezi și Ucraina mai are nevoie de 50 de sisteme HIMARS

Precizând că este prea devreme pentru a evalua pe deplin contraofensiva recent lansată de Ucraina în apropiere de Herson, ”armata ”își folosește în mod eficient focurile de armă pentru a modela manevra la sol în timp ce își continuă ofensiva”.

Progresul forțelor ucrainene lângă Herson a fost ”constant” și ”deliberat”, a adăugat șeful Statului Major al SUA.

”Aș caracteriza-o ca pe o operațiune ofensivă foarte deliberată, care este calibrată pentru a stabili condițiile și apoi pentru a-și cuceri obiectivele”, a explicat Milley.

Generalul american a negat că armata ucraineană este suprasolicitată în lupta cu Rusia de la Harkov, în nord, până la Herson, în sud.

Citește și După rachetele HIMARS, Ucraina primește și blindate antiaeriene Gepard

”Ei continuă lupta. Au forțele necesare pentru a face acest lucru și vom vedea cum se va desfășura”, a conchis Milley.

Vezi pe Revista CASOTECA: România și Bulgaria, printre ţările europene cu cele mai mici chirii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele