SUA: Un pasager-erou a aterizat un avion, după ce pilotului i s-a făcut rău

0

Bărbatul, fără niciun fel de experiență de zbor, a adus cu succes la sol un avion de mici dimensiuni, în Florida, din cauza unei urgențe medicale, în urma căreia pilotul devenise „incoerent”.

Înregistrarea audio făcută în turnul de control Fort Pierce Tower, arată cum pasagerul neidentificat avertizează: „Am o situație gravă aici. Pilotul a devenit incoerent. Habar nu am cum să pilotez avionul, dar mă mențin la 9.100 altitudine„.

Turnul de control i-a cerut poziția sa, iar acesta a răspuns: „Nu am nicio idee. Văd în față coasta Floridei”, notează Sky News.

Apoi, dispecerul îi spune să mențină „aripile la nivel” și să încerce să urmărească „doar coasta, fie la nord, fie la sud„, în timp ce se străduia să localizeze aeronava: „Apăsați pe comenzi și coborâți cu o viteză foarte mică„, a adăugat coordonatorul.

Însă pasagerul nu știa nici măcar cum să pornească ecranele din cabina de pilotaj: „Nu reușesc nici măcar să pornesc ecranul de comandă„, a spus el turnului de control din Florida.

În fine, controlorul – instructor de zbor – l-a îndrumat apoi pe pasager cum să ducă la bun sfârșit aterizarea, iar până la urmă monomotorul Cessna 208 a ajuns în siguranță pe Aeroportul Internațional din Palm Beach.

Purtătorul de cuvânt al Biroului șerifului din Palm Beach a declarat că o persoană a fost transportată la spital după incident, dar n-a dezvăluit informații despre starea sau identitatea lui.

Incidentul este acum investigat de Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele