Justiția PNL: judecător milionar, pensionat, numit secretar de stat la Ministerul Justiției

Fost președinte la Tribunalul Călărași, fieful vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu

0
siij

Fostul judecător George Cătălin Șerban, pensionat în octombrie 2021 din magistratură, a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției, prin decizie a premierului Florin Cîțu publicată în Monitorul Oficial.

 

Magistratul vine din Călărași, acolo unde a făcut carieră politică și milioane de euro actualul șef de la CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Acesta este unul dintre protagoniștii episodului în care mai mulți PNL-iști puneau presiune pe fostul ministrul al Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă, pentru a lăsa în funcție mai mulți directori din companiile de stat controlate de minister. DNA a intrat pe fir, iar discuțiile au devenit publice.

Vezi și Penalii din PNL au făcut presiuni pe Drulă. Ministrul USR a rezistat. Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, printre ”înregistrați”

În ultimul an, George Cătălin Șerban a fost secretar general al CSM. Potrivit declarațiilor sale de avere, el a devenit director al Direcției Documentare, Legislație și Contencios din cadrul CSM în 2019, anul în care șefa CSM era judecătoarea Lia Savonea.

Înainte să ajungă în CSM, judecătorul George Cătălin Șerban a fost președinte al Tribunalului Călărași. Soția lui, Angelica Valentina Șerban, este notar în Călărași.

Județele Călărași și Prahova sunt fiefurile vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu, actual președinte al CJ Prahova. De altfel, surse din magistratură au precizat pentru G4media.ro că fostul judecător George Cătălin Șerban este un apropiat al vicepreședintelui PNL, Iulian Dumitrescu.

Potrivit declarațiilor sale de avere, fostul magistrat este milionar în euro. Împreună cu soția notar, are depozite, conturi, obligațiuni și asigurări de peste 1,5 milioane de euro.

Un episod cu iz penal

Fostul președinte al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban, a fost acuzat de judecătoarea Nicoleta Dumitru, fostă vicepreședinte al Tribunalului Călărași, că ar fi amenințat-o după ce a emis mandate de interceptare și supraveghere audio-video într-un dosar instrumentat de DIICOT care viza un șofer al Tribunalului Călărași. Judecătoarea a formulat acuzațiile în timpul unei audieri la CSM. Vezi înregistrări audio aici. 

Potrivit judecătoarei Dumitru, în timpul măsurilor de supraveghere, ar fi fost surprinși mai mulți magistrați, actuali și foști membri CSM, în diverse ipostaze nepotrivite cu profesia. Judecătoarea a declarat că președintele (pe atunci) al Tribunalului Călărași, George Cătălin Șerban, ar fi reclamat-o apoi la Inspecția Judiciară.

Judecători reclamați

Recent, judecătoarea Ileana Alexandru de la Tribunalul Călărași a fost exclusă din profesie, un alt judecător de la aceeași instanță, Alexandru Petronel, a fost retrogradat din gradul profesional de tribunal în gradul profesional de judecătorie, urmând să fie mutat la Judecătoria Călăraşi, iar o altă judecătoare, Neluţa-Marinica Tudorache, și-a dat demisia din magistratură după ce au fost reclamați la Inspecția Judiciară de președintele CSM, Bogdan Mateescu, și de către secretarul general al CSM (pe atunci), George Cătălin Șerban.

Numele fostului judecător George Cătălin Șerban figurează pe lista șefilor de instanțe care în martie 2019 au condamnat protestele magistraților împotriva modificărilor operate de PSD-ALDE-UDMR la legile Justiției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele