SUA vor intra în recesiune în trimestrul patru

0
- Reclama -

Statele Unite vor intra în recesiune în trimestrul patru, urmată de ”un an de contracţie şi o recesiune europeană în 2024”, potrivit estimărilor HSBC Asset Management.

 

 

În previziunile sale de la jumătatea anului, divizia de administrare de active a gigantului bancar britanic a spus că avertismentele de recesiune sunt ”un semnal de alarmă” pentru multe economii, în condiţiile în care politicile fiscale şi monetare nu sunt sincronizate cu pieţele de acţiuni şi obligaţiuni.

Joseph Little, strateg şef global la HSBC Asset Management, a declarat că, deşi unele părţi ale economiei au rămas rezistente până acum, balanţa riscurilor ”indică acum un risc ridicat de recesiune”, Europa fiind în urmă faţă de SUA, dar traiectoria macro fiind în general ”aliniată”.

- Reclama -

”Suntem deja într-o recesiune uşoară a profiturilor, iar defaulturile corporative (incapacitatea de plată) au început să crească şi ele. Concluzia este că ne aşteptăm ca inflaţia ridicată să se modereze relativ repede. Acest lucru va crea o oportunitate pentru factorii de decizie de a reduce dobânzile”, a spus Little în raportul văzut de CNBC.”

În pofida tonului conservator adoptat de bancherii centrali şi a aparentei rezistenţe a inflaţiei, în special a celei de bază, HSBC Asset Management se aşteaptă ca Rezerva Federală a Statelor Unite să reducă ratele dobânzilor înainte de sfârşitul anului 2023, urmată de Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei.

Fed şi-a întrerupt ciclul de înăsprire monetară la întâlnirea din iunie, lăsând intervalul ţintă al dobânzii fondurilor federale între 5% şi 5,25%, dar a semnalat că pot fi aşteptate încă două creşteri în acest an.

Trenurile pe hidrogen – licitație prelungită de ARF până pe 31 iulie

Pieţele financiare anticipează cu stricteţe că dobânda fondurilor federale va fi cu un sfert de punct procentual mai mare în luna decembrie a acestui an, potrivit instrumentului FedWatch al Grupului CME.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele