SUA vrea ca OMS să lămurească originile coronavirus

0
- Reclama -

Statele Unite, care au acuzat China că a ascuns amploarea epidemiei de coronavirus, au cerut marţi ca investigaţia internaţională condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) asupra originii pandemiei să fie ”transparentă şi incluzivă”, şi au criticat termenii actuali.

 

Administraţia Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii că este ”centrată pe China” şi că este marioneta ei, lucru pe care directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a negat.

Tedros a prezentat, marţi, compoziţia echipei care va investiga originea pandemiei, afirmând la reuniunea anuală a OMS: ”Acestea sunt persoane foarte respectate în regiunile lor”.Membrii echipei sunt din Rusia, Australia, Sudan, Danemarca, Olanda, Germania, Japonia, Vietnam, Regatul Unit şi Statele Unite, a spus el.

Se crede că virusul, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2, a apărut în oraşul Wuhan din centrul Chinei la sfârşitul anului trecut, posibil de la lilieci, într-o piaţă cu animale vii.

- Reclama -

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Oamenii de ştiinţă chinezi efectuează cercetări legate originea virusului şi modul în care acesta a trecut graniţa între specii. Echipa internaţională condusă de OMS, formată în septembrie, va dezvolta planuri pentru studii pe termen mai lung bazate pe constatările Chinei, conform termenilor de referinţă publicaţi.

Turcan vrea reformarea Curții Constituționale

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele