Șucu se extinde: de la mobilă și fotbal, la presă

0
Dan Șucu, Mobexpert

Dan Șucu , proprietarul Mobexpert și acționar la echipa de fotbal Rapid București, va transforma în active creanța la Mediafax Group, pe care a preluat-o la începutul anului de la ING.

 

 

Omul de afaceri susține că se va implica în business-ul Mediafax, dar nu și în zona editorială. La începutul acestui an, Șucu a preluat de la ING o creanță în valoare de 11,7 milioane de euro, informează economica.net.

„Este vorba despre o creanță care se transformă în active. Este un proces în curs. Cumpărarea de creanțe este un business în sine și înseamnă că un număr de active vor fi păstrate, iar la altele voi renunța”, a declarat omul de afaceri.

Potrivit unor surse, Adrian Sârbu, fondatorul Pro TV, în prezent acționar majoritar al grupului Mediafax, ar căuta să vândă activele pe care le deține în presă, cu excepția televiziunilor construite în jurul Aleph News.

Dan Șucu a preluat 50 la sută din acțiunile clubului Rapid

Mediafax Group este acum în insolvență

Potrivit ultimei variante a planului de reorganizare, perioada de reorganizare a companiei are ca termen final 30.09.2022.

Mediafax și-a cerut insolvența în 2014, după ce a acumulat datorii ( creanțe admise) în valoare totală de 178,9 milioane de lei , din care creanța acceptată a ING a fost de 68,9 milioane de lei.

În prezent, compania deține dreptul de proprietate asupra mai multor branduri media și administrează produse media asociate precum „Ziarul Financiar”, „ZF Corporate”, „ZF Live” „Business Magazin”, „După Afaceri”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele