De Black Friday, numărul tranzacțiilor online a crescut cu 90%

0

Numărul tranzacţiilor online cu cardul a crescut cu circa 90% în 15 noiembrie 2019, când majoritatea comercianţilor au derulat campania Black Friday, iar suma medie cheltuită a fost de aproximativ 300 lei, în scădere cu 10% faţă de 2018, potrivit unui procesator de plăţi electronice.

Cea mai mare tranzacţie procesată de Netopia Payments în perioada de referinţă s-a ridicat la circa 44.000 lei şi a constat în plata unei comenzi din categoria home&deco.

“Românii au profitat din plin de reducerile aplicate de comercianţi în această ediţie a campaniei Black Friday. Mulţi dintre ei au ales plata online cu cardul, lucru care se poate observa şi în creşterea substanţială a numărului de tranzacţii procesate, aproape dublu faţă de anul trecut”, a declarat Antonio Eram, CEO şi Fondator Netopia Payments.

Conform datelor procesatorului de plăţi, 55% din totalul tranzacţiilor de Black Friday 2019 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cu 5% mai puţin faţă de o zi obişnuită, ceea ce denotă tendinţa conform căreia, în ziua de Black Friday, o mare parte dintre români preferă în continuare desktop-ul pentru o accesare mai rapidă a ofertelor speciale ale magazinelor.

În acelaşi timp, având în vedere creşterea considerabilă a volumului tranzacţiilor, numărul celor care au ales să facă cumpărături de Black Friday de pe dispozitive mobile a fost în creştere cu 60% comparativ cu ediţia precedentă.

“Netopia Payments este cel mai mare procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească. În prezent, peste 8.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Black Friday, sub lupa lui Paul Anghel de la ANPC

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele