Amazon a fost victima hackerilor: Peste 100 de vânzători au fost afectați.

0

Documentele obținute de Bloomberg arată că gigantul e-commerce Amazon fost victima unei fraude “extinse” care a permis hackerilor să obțină acces la conturile a aproximativ 100 de vânzători și să transfere bani în conturile lor bancare. Compania a confirmat agenției de știri că a a efectuat o investigație asupra incidentului.

Potrivit documentelor, Amazon consideră că frauda a avut loc între luna mai și octombrie 2018. Atacatorii au reușit să înlocuiască datele bancare asociate cu conturile vânzătorilor cu cele controlate de ei (la Barclays și Prepay).

Avocații celor de la Amazon au solicitat unui judecător din Londra să permită căutarea de legături între fraude și conturile de la Barclays și Prepay. Ei au recunoscut că cele două instituții nu sunt vinovate , dar au adăugat că accesul la informații este necesar pentru a “investiga frauda, identifica și de a urmări atacatorii”, pentru localizarea banilor furați.

Citeste despre Liderii UE au adoptat declarația de la Sibiu

Echipa juridică a celor de la Amazon susține că informațiile necesare pentru a accesa conturile vânzătorilor, au fost obținute prin atacuri de tip phishing și nu din cauza unei vulnerabilități în sistemele companiei. Amazon nu a oferit informații și despre sumele de bani sustrase de hackeri.

Phishing-ul este o metodă de furt de identitate prin care se încearcă obținerea, de la clienții unei organizatii, indiferent de aria sa de activitate, a unor date personale sau confidențiale. Acestea pot fi folosite ulterior în mod ilegal de catre răufăcători, pentru a efectua tranzacții din contul clientului respectiv.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele