Suculentele-plantate în grădină și mini-terarii

Crăciunoiu Larisa
casa-gradina.ro

Plantele suculente sunt la modă, le găsim peste tot în florării, târguri sau direct la producători. Caracterul lor deosebit este acela că plantele suculente își pot asigura necesarul de apă doar din surse precum roua sau ceața. Suculentele iubesc lumina, astfel că au nevoie de minim 3 ore de soare pe zi.

 

Ele nu au de-a face cu cactușii. E drept că majoritatea cactușilor sunt suculente, dar nu toți. Pot fi crescute în grădina dar și în casă, în funcție de specie.

Majoritatea suculentelor sunt plante foarte rezistente. Desigur, chiar și cele mai rezistente au nevoie de îngrijire adecvata. Pentru cultivarea lui în grădină sunt recomandate cele mai rezistente specii care aparțin, în primul rând, genurilor Sedum și Sempervivum.

Multe dintre ele pot tolera diverse condiții climatice. Preferă însă un climat însorit și cu umiditate ridicată în aer. O iarnă geroasă poate îngheta planta, iar umiditatea ridicată din sol poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Am lăsat la final acest aspect pentru că în ultima vreme am văzut foarte multe mini-terarii cu suculente în magazine. Dincolo de faptul că sunt foarte decorative atunci când le cumpărăm, trebuie să fim foarte atenți la anumite aspecte, altfel planta va muri.

Nu toate plantele suculente au nevoie de lumina directă a soarelui. Expunerea directă în prima parte a zilei este suficientă pentru cele mai multe dintre ele. Prea mult soare poate afecta frunzele și se pot arde. În lipsa luminii suficiente, suculentele cu frunze colorate în roșu, portocaliu sau maroniu își pierd din farmec și pigmenți și devin verzi.

Citeste si...  Alimente care mențin scăzut nivelul colesterolului

Plantele suculente au nevoie de aer proaspăt și ventilație. Asigurati-vă că mini-terariul oferă aceste condiții. Dacă este complet închis se va face umiditate excesivă și va apărea inevitabil mucegaiul care poate duce la putrezirea rădăcinilor.

citește și Tendințe în grădină 2022: sanctuare de experimentat bunăstarea și sustenabilitatea


Distribuie articol:
2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *