Sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale

0

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă, miercuri, că împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, a iniţiat un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale, care reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social.

 

Ministrul precizează că astfel, se majorează standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, precum şi cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice.

”Mă bucur să anunţ că am iniţiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale. Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social”, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Ea precizează:”Astfel, majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, precum şi cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice”.

”Ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, aşa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci şi urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, preţurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum. Aceşti bani reprezintă singura sursă de acoperire a nevoilor de bază, pentru că şi ei au dreptul la un trai decent! ”, spune ministrul Familiei.

Țările din Golf vor câștiga în plus 1,3 trilioane dolari din scumpirea petrolului

Gabriela Firea arată că ”grija pentru copiii abandonaţi a fost una dintre priorităţile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, încă de la început”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele