Super Bowl 57: Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles își vor disputa trofeul „Vince Lombardi”

1
- Reclama -
Super Bowl 57, adică finala NFL a sezonului 2022-2023, se va disputa între campioana conferinței NFC, Philadelphia Eagles, și campioana din AFC, Kansas City Chiefs.

Meciul este programat să aibă loc pe 13 februarie 2022, pe State Farm Stadium, Glendale, Arizona, arena de casă a echipei Arizona Cardinals, care va fi gazdă pentru marea finală a NFL pentru a 3-a oară, după edițiile 2007-2008 și 2014-2015.

Material preluat intergal de pe www.pariurizilnice.ro

Eagles este cotată cu 1.78 (inclusiv prelungiri), la Unibet, pentru câștigarea titlului, în vreme ce Chiefs beneficiază de cota 2.13 pentru aceeași performanță.

Trebuie să știți că este al doilea Super Bowl care va avea loc în a două duminică a lunii februarie. Regula bătută în cuie în Statele Unite era ca marea finală să de desfășoare în prima duminică. Mai mult, va fi și primul Super Bowl în care cele două finaliste vor avea față în față doi căpitani de culoare:  Jalen Hurts (Eagles), respectiv Patrick Mahomes (Chiefs).

- Reclama -

Chiefs caută al 3-lea titlu din palmares la a 4-a lor apariție în marea finală. Ultima dată au câștigat Super Bowl LIV din 2020. Pentru a ajunge în acest ultim act au învins în finala play-off-ului pe Cincinnati Bengals, cu 23-20. Quarterback-ul Patrick Mahomes a fost eroul meciului, în ciuda unei probleme la o gleznă, fiind autorul mai multor pase decisive.

Totuși, partida se îndrepta către prelungiri, tabela arătând scorul 20-20, cu 8 secunde înainte de finalul timpului regulamentar, dar un field goal, transformat de la 45 de yarzi de kickerul Harrison Butker, a adus victoria echipei din Missouri. Cei de la Bengals au primit o penalizare de 15 yarzi pentru o duritate asupra pasatorului Patrick Mahomes, cu 17 secunde înaintea finalului. A fost faza care practic a decis meciul, aducând-i pe Chiefs în raza de acțiune a kicker-ului care a înclinat balanța.

De partea cealaltă, cei de la Eagles se vor afla în fața celui de-al 2-lea titlu și la a 4-a finală, după cele din 1980, 2004 și 2017, când aveau să câștige primul lor „Vince Lombardi”. Pentru a disputa finală cu Chiefs, echipa din Pennsylvania a trecut lejer de San Francisco 49ers, cu 31-7, care nu a putut conta pe quarterback-ul Brock Purdy, accidentat în primul sfert.

Chiefs și Eagles s-au duelat ultima dată în 2021, în sezonul regular, în Philadelphia, oaspeții impunându-se cu 42-30. Ultimul succes al „verzilor” s-a înregistrat în 2010, acasă, tot în sezonul regular, cu 34-14. Per total, Chiefs conduce la directe cu 5-4.

Rihanna va fi vedetă spectacolului din pauză Super Bowl 57. Pepsi înlocuit de Apple Music

Cu vânzări de peste 250 de milioane de discuri în întreaga lume, Rihanna este una dintre cele mai bine vândute artiste feminine. Cel mai recent album al ei a fost „Anti”, lansat în 2016, iar ultima dată a cântat în public la Premiile Grammy, în 2018.

„Rihanna este un talent al generaţiei sale, o femeie cu începuturi umile, care a depășit aşteptările la fiecare pas. O persoană născută pe mica insulă Barbados, care a devenit unul dintre cei mai importanți artiști ai tuturor timpurilor”,a afirmat rapper-ul Jay-Z, care produce spectacolul Super Bowl pentru NFL, prin intermediul companiei sale Roc Nation.

Într-un interviu, Rihanna a spus că a refuzat o oportunitate similară pentru Super Bowl-ul din 2019, asigurat în cele din urmă de Maroon 5. La acea vreme, mulți artiști și-au exprimat sprijinul pentru Colin Kaepernick, fostul quarterback de la San Francisco 49ers, care a protestat împotriva brutalității poliției împotriva oamenilor și minorităților de culoare, așezându-se în genunchi în timpul întonării imnului național, în 2016.

Astfel, Rihanna va prelua ștafeta de la Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige și Kendrick Lamar, care au concertat la Super Bowl 56, la finalul căruia Los Angeles Rams a devenit campioană, pe propriul stadion, în față celor de la Cincinnati Bengals.

Starul muzicii country Chris Stapleton va cânta imnul național, în timp ce legenda R&B Babyface va cânta „America the Beautiful”.

În plus, spectacolul din pauză mare va fi primul de la Super Bowl sponsorizat de Apple Music, care a înlocuit Pepsi, după o colaborare de 10 ani.

Citește și S-a promulgat legea prin care FCSB va putea juca pe stadionul Steaua

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele