UPDATE: Surse din opozișie: „Ne apropiem de numărul de 233 de semnături”

0
- Reclama -

Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

„Readuc aminte că pe 26 august Delegaţia Permanentă, într-un vot covârşitor, a decis retragerea de la guvernare, generată de incapacitatea premierului de a-şi asuma un program de relansare a coaliţiei şi a acţiunii guvernului”, a mai spus preşedintele ALDE.

Știre inițială

Data de 30 septembrie a fost propusă deja de liderii PNL celorlalte partide parlamentare care semnează moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă. Aceleași surse susțin că liberalii au obținut deja semnăturile parlamentarilor Pro România. Este vorba de 28 de semnături care se adaugă celor 181 ale PNL, USR, PMP și UDMR.

„Ne apropiem de numărul de 233 de semnături”, susțin sursele citate.

Opoziția a strâns semnături de la PNL, USR, UDMR, PMP și Pro România. PNL are 94 de semnături, USR are 40, UDMR-30, PMP 17 și Pro România a strâns deja 28 de semnături. În total sunt 209 semnături. Pentru ca moțiunea să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi.

- Reclama -

Dintre acestea, 17 voturi ar urma să vină de la ALDE, în timp ce de la minorități ar veni 7 voturi, deși doar un singur parlamentar al minorităților naționale ar urma să semneze moțiunea.

Adunate toate voturile pe care se bazează în acest moment Opoziția, rezultă un număr de 233 de de voturi, adică fix numărul de care ar avea nevoie pentru a demite Guvernul Dăncilă.

Citește și Orban: Cine nu votează moţiunea de cenzură e de partea guvernului

Conform procedurii, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moțiune va fi depusă pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citită în plenul reunit al Parlamentului în zilele următoare, iar votul în plen ar urmă să fie programat în săptămâna 7-11 octombrie.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele