Surse: Guvernul își asumă răspunderea pe proiectul de buget

0

Liderii PNL au discutat luni, în ședința BEX, pe marginea proiectului de buget pe anul 2020. În ședință, liberalii au luat decizia ca Executivul să își asume răspunderea pe proiectul de buget, astfel încât bugetul să fie adoptat până la finalul anului. La proiectul de buget, partidele din Parlament vor putea depune amendamente pe care Guvernul decide dacă le adoptă sau nu, înainte de ședința în care își asumă răspunderea.

 

Social democrații au anunțat deja că vor contesta bugetul la Curtea Constituțională dacă Guvernul își va asuma răspunderea.

„Dacă își vor auma răspunderea pe legea bugetului vom face sesizare la CCR pentru a arăta greșelile pe care PNL le face la guvernare (…) Nu vom depune moțiune doar de dragul de a avea o moțiune de cenzură”, a declarat Gabriel Zetea, membru în conducerea interimară a PSD.

De asemenea, cei din Pro România sunt nemulțumiți de o asumare a răspunderii, liderul partidului, Victor Ponta spunând că ar susține inclusiv o moțiune de cenzură, dacă ea ar fi depusă de PSD.

 

Și liderul USR, Dan Barna a declarat că asumarea răspunderii pe proiectul de buget ar fi un precedent periculos.

 

„Poziţia USR este că bugetul trebuie dezbătut în Parlament. Ideea de angajare a răspunderii deschide un precedent periculos, orice guvern viitor ar putea evita dezbaterea în Parlament. Bugetul este cea mai importantă lege. Ţinem foarte mult la propunerea dezbaterii iî comisii şi în Parlament”, a spus Barna.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele