Surse din Seul: Kim Jong-un este în comă

0
- Reclama -

Un diplomat sud-coreean a declarat luni în presa din Seul că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este în comă, fără a preciza însă boala care ar fi provocat-o.

 

Fost consilier al precedentului președinte sud-coreean, Chang Song-min a mai spus că sora dictatorului a început să preia din prerogativele lui Kim Jong-un pentru a nu permite apariția unui vid de putere.

În urmă cu trei zile, publicația germană Der Spiegel a transmis că, potrivit serviciului secret de informații al Coreei de Sud, liderul nord-coreean tocmai a transferat anumite segmente ale afacerilor de stat către sora sa și către cadre de partid. Într-un briefing informal desfășurat în parlamentul nord-coreean, Kim Yo-jong a fost numită „liderul de facto numărul doi”.

Kim Jong-un și-a delegat o mare parte dintre atribuții surorii sale

- Reclama -

Modul în care serviciul secret din Coreea de Sud a ajuns să dețină această informație rămane neclar, având în vedere că în Coreea de Nord regăsim una dintre cele mai puternice politici izolaționiste. Din cauza programului său de dezvoltare a armelor nucleare, statul nord-coreean este supus unor sancțiuni severe din partea Consiliului de Securitate al ONU.

Kim Yo-jong, în vârstă de aproximativ 32 de ani, a reprezentat de-a lungul anilor un consilier influent pentru fratele său. În luna martie a acestui an, în calitate de oficial al partidului, Kim Yo-jong a dat pentru prima dată propria declarație politică, răspunzând cu atacuri verbale la criticile Coreei de Sud în ceea ce privește noile teste cu rachete realizate în Coreea de Nord.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele