Surse: Tensiuni între Dragnea şi Dăncilă. Premierul nu vrea să-l revoce pe Toader

0

Viorica Dăncilă se opune remanierii lui Tudorel Toader, susţin surse guvernamentale pentru Adevărul.ro. Însă opoziţia premierului va fi curmată de CEX-ul PSD, care va vota mâine retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei. Toader este blamat în partid că s-a opus ordonanţei de urgenţă care l-ar salva pe Dragnea de problemele penale. Trei nume sunt luate în calcul pentru Justiţie: Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae şi Robert Cazanciuc.

Premierul Viorica Dăncilă îl susţine pe Tudorel Toader, în ciuda presiunilor venite dinspre Liviu Dragnea. Dăncilă i-a transmis în repetate rânduri liderului PSD că nu va adopta nicio ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale fără semnătura ministrului Justiţiei. Dăncilă şi Toader au avut mai multe discuţii şi au hotărât împreună să nu-şi asume ordonanţa de urgenţă cerută de partid, care l-ar scuti pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări, susţin surse din Guvern. Decizia „binomului“ Dăncilă-Toader a venit pe fondul criticilor extrem de dure primite de la Bruxelles, fapt ce a stârnit şi mai mult nemulţumirea lui Dragnea.

„Dăncilă şi Toader au înţeles că o asemenea ordonanţă i-ar compromite definitiv. Însă presiunea lui Dragnea este extrem de mare“, susţin sursele citate.

Liviu Dragnea n-a reuşit de unul singur să o convingă pe Dăncilă să adopte ordonanţa salvatoare, aşa că a mobilizat întreg partidul. CEX-ul PSD va supune mâine la vot remanierea ministrului Justiţiei, susţine sursele citate. CEX-ul este controlat în totalitate de Liviu Dragnea, deci nu rezultatul este cunoscut. Liderul PSD nu se va amesteca în discuţii, ci îl va executa pe Toader cu mâna supuşilor.

„Codrin Ştefănescu sau Cătălin Rădulescu vor cere demiterea lui Toader, iar Dragnea se va abţine de la vot, tocmai ca să arate că partidul a luat decizia, nu el“, susţin sursele citate.

În ultimele zile, premierul Viorica Dăncilă dă semne că şi-ar putea câştiga independenţa politică. Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

Sursa: Adevarul.ro

Citeşte şi Deși Guvernul nu accesează fonduri din UE, Dăncilă vorbește de lipsa de finanţare

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele