Sute de oameni au murit de foame în Uganda, în ultima lună

0

Mai mult 200 de persoane au murit din cauza secetei care face ravagii în nord-estul țării africane, anunță agenția Reuters.

Seceta prelungită a făcut ca peste o jumătate de milion de oameni să se confrunte cu foametea, au declarat un oficial local și un lucrător al unei asociații umanitare.

Regiunea Karamoja, locuită de păstori nomazi, semiaridă și îndepărtată, situată la granița cu Kenya, a rămas mult timp în urma restului Ugandei în ceea ce privește dezvoltarea, iar o serie de atacuri ale unor grupări înarmate a înrăutățit starea.

Oameni precum bătrânii, mamele care alăptează și copiii mor în tăcere în casele lor. Pur și simplu cedează de foame„, a declarat, pentru Reuters, Jino Bornd Meri, șeful administrației locale din districtul Kaabong.

Acest district a înregistrat cel puțin 184 de decese din cauza foametei numai în această lună, a mai spus el.

Liderul organizației caritabile locale Integrated Community Agriculture and Nutrition (ICAN), Moses Okori, a declarat că știe de cel puțin 22 de persoane care au murit de foame în această lună în Kotido, un alt district din regiunea respectivă.

În iunie, Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (PAM) a anunțat că cel puțin 518.000 de persoane, adică 40% din populația regiunii, se confruntă cu un nivel ridicat de insecuritate alimentară.

Și mai grav este faptul că legiuitorul local Faith Nakut a estimat că, în realitate, cel puțin 600 de persoane au murit de foame în regiune de la începutul lunii trecute.

Ca un prim pas, guvernul din Uganda a trimis camioane cu alimente în săptămâna trecută, dar cantitățile sunt insuficiente.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele