VIDEO: Tanc rusesc distrus cu dispozitiv Javelin de soldați ucraineni

0
tanc distrus ucraina
tanc distrus, Ucraina

Luptele grele pe frontul din Ucraina aduc în prim plan distrugerea unui tanc al armatei ruse, controlată de președintele criminal Vladimir Putin. Din păcate pentru soldații ruși, care au murit carbonizați, distrugerea tancului a devenit virală pe net.

 

Lupta ucrainenilor cu blindatele rusești care au invadat țara s-a dus de cele mai multe ori cu mijloace mobile antitanc – sisteme portabile care lansează rachete ghidate, fie cele de origine vestică precum Javelin sau NLAW, fie cele autohtone precum Stugna-P sau Konkurs. 

Atac brutal cu Javelin sau Stugna-P

Ucrainenii lansează un atac cu o rachetă ghidată cu sistemul Javelin sau Stugna-P.â

Pe video se vede cum ținta este un tanc rusesc aflat la 1-2 kilometri distanță. Chiar înainte să fie lovit de rachetă, tancul rusesc trage cu tunul principal din dotare.

Stugna-P e un sistem antitanc ce se bazează pe ghidaj laser pentru a distruge ținta, astfel încât nu oferă aceeași mobilitate ca în cazul sistemelor Javelin și NLAW.

Ucrainenii au rușit chiar să folosească același sistem antitanc Stugna-P pentru a distruge un elicopter de atac rusesc Alligator.

Stugna-P are o rază de acțiune mult mai mare față de alte sisteme – rachetele sale pot ajunge până la 5,8 km distanță, însă racheta trebuie ghidată de lansator.

Vezi și Limbajul corpului lui Putin analizat de specialiști, ce spun aceștia

Capul de luptă este și el proiectat cu două focoase, pentru a pătrunde inclusiv în cazul tancurilor cu blindaj reactiv.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele