Tanczos Barna: Măsura luată de Blue Air a fost absolut nejustificată

0

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, cataloghează drept ”imensă” suma de peste 28 de milioane de lei datorată de compania Blue Air bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), afirmând că ”niciun funcţionar public nu-şi permite să nu ia măsuri de notificare, de punere în întârziere şi, dacă nu răspunde compania, să meargă până la capăt cu executarea silită”.

 

El aminteşte că Blue Air a mai avut conturi blocate de AFM, dar nu a sistat zboruri.

”Repet ce am spus atunci: măsura luată de Blue Air a fost absolut nejustificată. Au mai fost executări silite împotriva Blue Air în trecut, de către AFM. Nu s-au suspendat zborurile atunci. O companie serioasă nu suspendă zborurile la o executare silită, în jumătate de oră după primirea veştii de la bancă. A doua zi, avioanele ar fi putut zbura, din punctul meu de vedere. Blue Air nu a contestat creanţa niciodată, discuţiile sunt de luni de zile, s-au purtat corespondenţe pe solicitare de documente pentru a porni un proces de eşalonare, aceste documente nu au venit la AFM. Au ajuns imediat după ce a făcut acel apel să se adreseze AFM, să aducă documentele, să ceară şi s-a aprobat o eşalonare şi au fost deblocate conturile a doua zi”, a afirmat ministrul Mediului, miercuri, la Digi 24.

El a amintit că este vorba despre eşalonarea unei datorii de 28,7 de milioane de lei pe o perioadă de un an, catalogând suma drept ”imensă”.

”Niciun funcţionar public nu-şi permite să nu ia măsuri de notificare, de punere în întârziere şi, dacă nu răspunde compania, să meargă până la capăt cu executarea silită”, a adăugat ministrul.

El a vorbit despre ”un mod ciudat de a pune problema” şi ”o încercare de a da vina pe statul român”, considerând ”aberantă” discuţia potrivit căreia s-ar încerca scoaterea de pe piaţă a companiei aviatice Blue Air.

Blue Air anunţă că va relua zborurile

Mai multe curse TAROM au preluat, în ultimele zile, pasageri români cu bilete rezervate la compania Blue Air, care a suspendat cursele aeriene, săptămâna trecută, după ce autorităţile au blocat conturile companiei, din cauza datoriilor pe care aceasta le are către Administraţia Fondului de Mediu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele