Târgul de carte Gaudeamus, deschis până duminică

0

Gaudeamus 2019 se va desfăşura sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din decembrie 1989.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10,00 şi 20,00.

Eveniment organizat de Radio România, Gaudeamus este un proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii.

Scriitorul Mircea Dinescu, preşedinte de onoare al Târgului Gaudeamus, consideră că există o întoarcere a oamenilor spre carte, iar emoţia unui autor de a sta în mijlocul atâtor persoane care citesc e un fapt nemaipomenit.”M-am lăsat luat de val. Am acceptat această titulatură. Nu ştiu cât e de importantă, dar emoţia de a sta în mijlocul atâtor oameni care citesc… şi asta e un fapt nemaipomenit. După ’90, lumea nu mai venea la teatru. Erau teatrele goale. Se uitau la CPUN unde vorbeam eu foarte des. Şi lumea părăsise puţin puţin şi librăriile. Înainte de ’89, ştiţi bine, erau cozi la brânză, la carne şi la librării. Era o nebunie. A fost un şoc, după cultura de consum, aşa, pe bază de televiziune. Acum se pare că există o întoarcere spre carte, emoţia de a pipăi o carte şi pe autor, la târg. Şi asta contează”, a declarat poetul, miercuri, în deschiderea Târgului Gaudeamus Radio România – ediţia 2019.

Mircea Dinescu a anunţat că va lansa la Gaudeamus cel mai recent volum de versuri, intitulat “Scaunul cu trei picioare”.”Ei, bine, anul trecut şi anul acesta am scris vreo 40 de poezii. Nu cred că mai scriu de aici înainte, nu mai am chef să scriu, dar astea le-am scris cu mare poftă. Se cheamă volumul ‘Scaunul cu trei picioare’. E un soi de elogiu adus simplităţii, fiindcă în lume e mai greu să fii simplu decât complicat. Şi în ele am şi un capitol ‘Nimericuri’ se cheamă şi ‘Poeme cu politruci'”, a precizat el.

Actorul Ion Caramitru, şi el preşedinte de onoare al Târgului Gaudeamus, a mărturisit că “marele avantaj al unui târg este că îţi poţi cumpăra cartea la un preţ mai mic” şi ai, de asemenea, “luxul să cumperi mai multe cărţi decât dacă te duci la librărie”.

Mii de titluri, întâlniri cu scriitori, lansări de carte şi sesiuni de autografe, dezbateri şi concursuri sunt evenimentele cu care editurile îşi aşteaptă cititorii la Târgul Gaudeamus Radio România, deschis miercuri la Romexpo. La această ediţie, care va avea loc de miercuri până duminică, participă peste 250 de expozanţi care propun aproape 900 de evenimente editoriale şi profesionale.

Citește și: Gheorghe Dincă a fost dus la sediul DIICOT pentru a-și studia dosarul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele