Tăriceanu ar vrea alegeri locale abia la anul

0

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă “insurmontabilă”, în condiţiile în care scrutinul din septembrie “nu se poate desfăşura în condiţii normale”.

 

Pentru ALDE și Tăriceanu, alegerile sunt o mare problemă dat fiind că sunt cotați doar cu 2, 3 procente, deci mult sub cele 5 procente ale pragului electoral.

Astfel, pentru ALDE, alegerile din acest an ar putea însemna sfărșitul prezenței partidului în politica mare, în lipsa unei alianțe cu PSD sau ProRomania.

“Eu cred că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă insurmontabilă. Prefer un proces electoral desfăşurat (…) în condiţii corecte, care să asigure participarea la vot, exprimarea neîngrădită a votului, decât un proces electoral care este o farsă şi este viciat”, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, alegerile ar fi trebuit amânate mai ales că “nu se poate desfăşura în condiţii normale” campania electorală.

Tăriceanu revine la vechea lui obsesie, suspendarea președintelui

“Contactul în campanie nu se poate desfăşura. Acest lucru duce în final la un deficit democratic pentru că cetăţenii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Ce să voteze? Măştile după figură? Trebuie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele