Tăriceanu anunță bucuros că ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD

0
tariceanu-calin popescu

Călin Popescu-Tăriceanu anunță bucuros că ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi şi că nu va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD.

 

Dincolo de alegerea primarilor, parlamentarii ALDE știu că nu mai au nicio șansă să intre în viitorul Parlament la viitoarele alegeri. Cu cât alegerile sunt mai devreme, cu atât sunt mai aproape de veniturile grase din Parlament.

Amintim că alegerile anticipate pot fi generate de votarea acestei moțiuni de cenzură și căderea consecutivă a două alte propuneri de Guvern.

Citește mai multe aici PNL guvernează fără probleme pentru că PSD și ALDE fac figurație pe lefuri grase

„ALDE susţine alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenţie a fost alegerea într-un singur tur”, a motivat Tăriceanu, joi, pe Facebook, decizia ALDE.

Potrivit liderului ALDE, „sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanşarea alegerilor anticipate”.

„Ca să fie clar tuturor cârcotaşilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuţie interminabilă despre anticipate şi, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o ţară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiţii şi atât investitorii români, cât şi cei străini caută stabilitate. Declanşarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilităţii şi creşterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, a adăugat Tăriceanu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele