PNL guvernează fără probleme pentru că PSD și ALDE fac figurație pe lefuri grase

0

PNL are cel mai favorabil Parlament, deși e minoritar. Opoziția nu există, decât în măsura în care PSD-iștii și ALDE-iștii prezenți acum în Parlament fac doar figurație, cu fața la electorat.

De ce nu fac opoziție rămășițele alianței PSD-ALDE? Simplu, pentru că dacă ar face opoziție reală, dacă ar da jos Guvernul Orban, atunci s-ar confrunta cu situația unui nou Guvern, care, dacă ar pica și el, și următorul, atunci ar rămâne fără loc de muncă.

Deci, parlamentarii PSD-ALDE și, în bună măsură, UDMR sunt conștienți că ar putea rămâne pe dinafara Parlamentului la următoarele alegeri pentru că:

PSD va face un scor mult mai mic, la 20-25% doar jumate din cei prezenți acum vor intra în Parlament, dacă vor mai fi prezenți pe liste;

Citește și Revoltător! Florin Iordache, ministrul Justiției și familia sa sunt abonați la bani (mulți) publici?

ALDE este mult sub pragul electoral și ieșirile lui Tăriceanu, Vosganian sau a altor ALDE-iști nu sunt nici pe departe convingătoare, iar prietenia penală dintre infractorul Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu încă atârnă greu de gâtul partidului;

UDMR este cu un picior în afara Parlamentului, mai mult, este posibil să piardă și o serie de primării dacă Guvernul Orban își va asuma azi răspunderea pe alegeri în două tururi la primării;

Opinie oarecum separată fac ProRomânia, USR și PMP, toate trei partidele sunt în cărți pentru mandate mai multe decât au în prezent, și chiar fac opoziție.

Deci, Guvernul Orban guvernează autoritar pentru ca inutilii aleși din PSD și ALDE se țin de scaunele de parlamentari voind să mai încaseze câteva lefuri grase și, în bună măsura, nemeritate.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele