Tăriceanu, despre liderul PPE Manfred Weber, după criticile aduse PSD-ALDE: “Cineva i-a scris discursul”

0

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că liderul PPE, Manfred Weber, nu cunoaște situația din România, iar discursul prin care atacă țara noastră a fost unul scris de o serie de oameni care doresc răul României.

”Nu suntem în niciun fel în această situație și cei care au vânturat ideea activării Articolului 7 nu înțeleg ceea ce se discută la Bruxelles. Ieri am fost la Bruxelles și nici măcar un singur om nu a vorbit despre aceste lucruri și nu pentru că ar fi fost un gest lipsit de politețe ci pentru că nu se ia în calcul o astfel variantă (…) E regretabil să avem oameni care propagă neadevăruri despre România la Bruxelles.

Am văzut declarația domnului Weber și pot să spun, după experiența politică pe care o am, că nu a fost una spontană. El citea de pe un prompter, cineva i-a scris aceea declarație și anumite fraze le-am mai auzit (…) Se vede că el nu cunoaște realitatea din România”, a declarat Călin.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că pe data de 3 octombrie nu se va vota nicio sancțiune împotriva României. O decizie în privința României va fi luată în luna noiembrie, dar Tăriceanu consideră că va fi vorba despre o serie de sfaturi pentru România, nu despre sancțiuni.

Citește și Carmen Dan:Bătăi cu intervenții în forță am văzut și în alte state UE, e prima dată când există interes de a comenta aceste imagini la nivel European

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele