Tăriceanu despre protestul din Parlament: “Am retrăit contramanifestația organizată de FSN cu muncitori de la IMGB”

0

Presedintele Senatului, Călin Popescu Tariceanu a criticat protestul de pe holurile din Parlament. “Am retrăit pentru câteva minute ziua de 28 ianuarie 1990 cand la inițiativa partidelor istorice PNL si PNTCD solicitasem să avem o intalnire cu reprezentantii noii puteri de la Bucuresti, adică a FSN-ului. La Guvern ne astepta o contra manifestație făcuta de FSN cu muncitori de la IMGB. Exact aceiași atmosferă de agresivitate dusă la extrem, de intoleranta pe care am vazut-o atunci am reîntâlnit-o astăzi promovată de USR si simpatizantii pe care i-a adus astăzi în Parlament”, a declarat Tăriceanu.

“Aceste manifestări sunt manifestări de tip fascist. Așa a început fascismul și totalitarismul în Europa. Și comuniștii după război la fel s-au comportat, prin violență, să acapareze puterea. Atâta vreme cât eu sunt președinte al Senatului, vă spun că nu sunt dispus să închid ochii, să mă fac că nu văd și să tolerez astfel de atitudini”, a continuat Tăriceanu.

Președintele Senatului a spus că pe viitor se vor lua măsuri în privința vizitatorilor în Parlament. “Trebuie să luam măsuri ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de situații. Nu știm încă ce măsuri, dar fiți siguri că ne vom gândi la asta”, a mai spus Tăriceanu.

În timpul discursului premierului Viorica Dăncila, 10 protestatari Rezist au scandat în Parlament “Justiție nu corupție”, pe holul din fața plenului nemultumiți față de modificarea Codului de procedură penală.

Citește și Tăriceanu, după ce a fost huiduit la Cluj: ”USR este o făcătură a serviciilor secrete”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele