Tăriceanu nu-l mai susține pe Tudorel Toader

0

Tudorel Toader, ministrul justiției, nu mai are sprijinul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE spune ca decizia în ceea ce privește Ministerul Justiției e în întregime la latitudinea lui Liviu Dragnea, conform Digi24.

Până acum, în problema miniștrilor ALDE și a apropiatei remanieri guvernamentale, Călin Popescu-Tăriceanu a avut o poziție fermă – nu există motive pentru a fi schimbați din funcție. Călin Popescu Tăriceanu a declarat în repetate rânduri că îl susține și îl apreciază pe Tudorel Toader, îl consideră unul dintre cei mai buni miniștri de justiție și nu vede de ce ar trebui remaniat, pentru că nu există motive.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus ferm că Tudorel Toader se află în guvern pe locurile social-democraților, iar decizia le aparține în exclusivitate, indiferent de ceea ce spun partenerii lor de coaliție.

Decizia finală va fi luată în următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD și se pare că cei doi lideri ai coaliției au ajuns la un acord, iar Călin Popescu-Tăriceanu și-a dat acceptul pentru a fi schimbat Tudorel Toader.

Deocamdată, ministrul justiției și-a luat o săptămână de concediu. Cu toate acestea, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanți ai sindicatului penitenciarelor. Și tot marți Tudorel Toader a dezmințit  că va pleca de la șefia Ministerului Justiției, după ce în presă a apărut un citat atribuit lui și în care ar afirma că nu se va mai afla „la frâiele ministerului”.

Citește și Iohannis:Nu sunt dispus să cobor standardele în ceea ce privește justiția. Justiția trebuie să funționeze independent. La aceste lucruri eu nu renunț

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele