Iohannis: “Nu sunt dispus să cobor standardele în ceea ce privește justiția. Justiția trebuie să funționeze independent. La aceste lucruri eu nu renunț”

0

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre poziția președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cel care a cerut un consens în România, în ceea ce privește statul de drept și justiția, înainte ca România să preia conducerea rotativă a Uniunii Europene.

Totul vine în contextul în care, miercuri, președintele a convocat partidele parlamentare la consultări pe situația din justiție, iar Iohannis a ținut să transmită că el nu va face niciun compromis.

”Poziția mea este următoarea: eu nu sunt dispus să cobor standardele în ceea ce privește justiția și statul de drept. Statul de drept este stat de drept, iar justiția trebuie să funționeze independent. La aceste lucruri eu nu renunț (…) Eu sunt pregătit să asigurăm o președinție de succes a Uniunii Europene și Guvernul pare pregătit și vom lucra împreună pentru o președinție decentă, de succes.”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Citește și Juncker:Până la finalul anului, în România ar trebui să se ajungă la un consens național în privința statului de drept și a luptei anticorupție

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele