Tăriceanu propune o Comisie pentru Adevăr și Reconciliere pentru a preveni abuzurile “statului paralel”

0

Călin Popescu Tăriceanu propune înființarea unei Comisii pentru Adevăr și reconciliere, președintele Senatului venind cu această idee în condițiile declansări procedurii de infringement împotriva României.

”O Comisie pentru Adevăr și Reconciliere – așa cum a existat și în alte țări unde abuzurile au devenit, la un moment dat, un mod curent de operare – este o soluție pentru a afla adevărul și a începe procesul de repunere a justiției în cadrul democratic firesc”, susține Tăriceanu într-o postare pe pagina de facebook.

Citește și Olguța Vasilescu ne reaminteşte că o vrea pe Kovesi plecată: Cei din statul paralel și-au atins ținta

”Tocmai pentru că vrem să punem capăt ‘statului drepți’ și spectacolului cătușelor, cred cu tărie că activitatea acestei comisii trebuie să pornească de la un principiu fundamental: toți oamenii din justiție și servicii care ies public și oferă informații despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur că mulți procurori sau judecători au acționat sub presiune, nu din proprie inițiativă, iar scopul este să curățăm sistemul, nu să începem o vânătoare de oameni”, mai spune pe acest subiect liderul ALDE.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele