Tăriceanu îi răspunde ”răstit” lui Teodorovici și trimite săgeți către Koveși

0

Călin Popescu Tăriceanu l-a sfătuit pe Eugen Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, fiindcă nu cunoaşte cum funcţionează ministerul care este condus de un liberal.  

Reacţia lui Tăriceanu vine după ce ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat, vineri seara, că OUG nr. 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.

„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut nişte comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei care este condus de un liberal”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

Liderul ALDE, deja în campanie electorală, a mai spus că între el, partidul pe care îl conduce şi Eugen Teodorovici este o diferenţă de abordare şi de viziune.

„Între mine, noi de la ALDE, şi domnul Teodorovici este o diferenţă de viziune şi de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală şi care este specifică economiei de piaţă. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piaţa ştie să îşi găsească soluţiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piaţă, să inducă temeri, justificare sau nu, dar asta este în politică şi nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realităţi, lucrăm şi cu percepţii. Deci riscă ca aceste măsuri care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, riscă să creeze şi efecte colaterale care, în mod normal, dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm”, a completat Tăriceanu.

Tăriceanu spune că deși e corectă, OUG 114 produce efecte ”greșite”

Șeful ALDE a precizat că ordonanţa de urgenţă 114, deşi a fost corectă, prin măsura plafonării preţului la gaze pentru consumatori casnici, aceasta a produs efecte colaterale.

Citește și Tăriceanu și PSD fac un pas în spate: renunță la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie

„Sigur că de la ceea ce s-a dorit iniţial au apărut o serie de efecte colaterale pe care în discuţiile pe care le-am avut cu industria din zona energiei, în această săptămână, le-am sesizat şi am discutat şi cu prim-ministrul doamna Dăncilă care ne-a spus că şi dumneai această taxă de 2% pentru companiile din energie i se pare că va avea efecte defavorabile pentru că riscă să îndepărteze sau să amâne foarte multe investiţii”, a conchis liderul ALDE.

Tăriceanu nu o uită nici pe Koveși care ar fi fost, li ea, coruptă de putere

„Cred că Laura Codruţa Kovesi până la urmă nu este mai egală decât suntem toţi cetăţeni egali, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii. Deci aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, când au fost tot felul de persoane care au făcut obiectul unor anchete şi lumea a găsit firesc că acest lucru se întâmplă, România şi-a asumat, între multe alte lucruri, obiectivul de combatere a corupţiei. Au fost aduşi la procuratură şi trimişi în instanţă majoritatea celor acuzaţi de fapte de corupţie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

Liderul ALDE a mai adăugat că o astfel de corupţie de putere este normal să ducă la abuz.

Citește despre problemele în justiție ale lui Tăriceanu ICCJ a decis: dosarele lui Dragnea și Tăriceanu rămân la completurile trase la sorți în 2018

„Ce pot să vă spun în legătură cu doamna Kovesi. La dânsa, nu ştiu dacă cel mai grav este că am citit că ar fi primit o geantă sau mai multe, poşetă de femeie, la asta mă refer. Nu la asta mă refer. La doamna Kovesi problema cea mai gravă, pe care eu o consider, a fost corupţia de putere. Ştiţi, corupţie nu înseamnă numai că a luat comision de la unul sau a primit o bijuterie? E foarte grav, dar este la fel de gravă şi corupţia de putere. Corupţia de putere însemnând nesocotirea principiilor de drept şi constituţionale într-o ţară, nu numai în România, ci în general. Corupţia de putere sigur că duce la abuz, fără îndoială”, a completat Tăriceanu.

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele