Tăriceanu se opune intenției PSD: “Nu se justifică o ordonanţă de urgenţă referitoare la activitatea de lobby”

0

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nu se justifică o ordonanţă de urgenţă referitoare la activitatea de lobby şi a invitat Guvernul să îşi includă punctele de vedere în proiectul legislativ al ALDE.

“Am văzut că acest proiect al lobby-ului a stârnit interes. Am aflat chiar că Guvernul doreşte să dea o ordonanţă de urgenţă pe acest subiect. Fără să intru în detalii (…), părerea mea este că nu se justifică o ordonanţă de urgenţă. Dacă există anumite puncte de vedere pe care Guvernul doreşte să le includă, putem, la nivelul Parlamentului, să discutăm la comisiile de specialitate şi să preluăm toate sugestiile care sunt oportune”, a afirmat Tăriceanu, joi, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE.

Parlamentarii ALDE, în frunte cu liderul Călin Popescu Tăriceanu, au depus marți la Senat o inițiativă legislativă privind legalizarea activității de lobby în România. Asta după ce luni Ministerul pentru Mediul de Afaceri pusese în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pe aceeași temă.

Cele două proiecte sunt cvasi-identice, OUG-ul având două articole în plus față de inițiativa legislativă.

Potrivit unor surse consultate de G4Media.ro, ALDE a făcut această mutare pentru că dorește adoptarea legii lobby-ului prin dezbatere parlamentară, nefiind de acord cu trecerea acesteia prin ordonanță de urgență (detalii aici).

Citește și Tăriceanu răspunde reproșurilor lui Dragnea:Îi spun că unul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele