Tătaru nu ia în calcul carantinarea județelor

0
declarațiile-Ministrului-Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că, în acest moment, nu este luată în considerare o carantinare a judeţelor.

El a precizat că dacă va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate sau într-un cartier, atunci autorităţile se vor gândi şi la posibilitatea unei carantinări, menţionând că nu este cazul în acest moment.

Nelu Tătaru a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, că au apărut informaţii că ar putea exista judeţe unde să se impună carantinarea şi dacă se impune acest lucru. “În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor, fiecare caz este evaluat particular, fiecare direcţie de sănătate publică evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, aceste focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care vor exista într-adevăr o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Citește și: 4.500 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar au început formarea în sistem exclusiv online

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele