Tătaru: ”Sistemul sanitar rezistă, contează câte cazuri grave avem”

Ministrul Sănătății: este un moment în care trebuia să luam aceste restricții și mai cu seamă trebuie respectate

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Sistemul sanitar rezistă, contează câte cazuri grave avem. Este declarația făcută vineri de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care se află într-o vizită la Iași.

 

Acesta a spus că important este să respectam restricțiile impuse, singurele care vor duce la scăderea numărului de infectări. Efectele vor putea fi văzute abia peste câteva săptămâni.

Evoluția pe care o vedem de la începutul lui septembrie este o evoluție în creștere. Acea evoluție este dată de o transmitere în comunitate. Orice activitate, socială, economică, transport în comun, orice a însemnat eveniment a însemnat creșterea transmiterii. Limitarea acestor activități ne face să avem o scădere a numărului de cazuri. Condițiile în care am impus aceste restricții, înseamnă că este un moment în care trebuia să luam aceste restricții și mai cu seamă trebuie respectate aceste restricții, a declarat Nelu Tătaru.

Vezi și Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă și de mână

Întrebat dacă sistemul rezistă, ministrul Sănătății a răspuns că sistemul rezistă, contează foarte mult dacă în aceste zece mii de cazuri sunt cazuri grave, cazuri de Terapie Intensivă care să necesite în continuare extinderea capacității de Terapie Intensivă.

Alexandru Rafila are altă părere

Din ”ograda” PSD, Alexandru Rafila a declarat că, în România, capacitatea de testare ar trebui să ajungă la 80.000 – 100.000 de teste zilnic.

Rafila, acum aproape de un post de Parlamentar spune că este total anormal că în weekend avem o rată de 40%, iar în timpul săptămânii de 24% a celor pozitivi COVID-19 din numărul total de teste.

Deci, lasă să se înțeleagă faptul că există în realitate mai mulți români infectați cu coronavirus decât știu autoritațile. 

Rafila vrea testări de 100 de mii de oameni pe zi, din sediul PSD

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele