Taxa Oxigen devine realitate în București

0

În mai puțin de două săptămâni, intră în vigoare Taxa Oxigen, deci mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu mai au voie să intre în centrul Capitalei. Pentru restul oraşului se va plăti o vinietă de 15 lei pe zi sau 1.900 de lei pe an.

Bucureștenii care nu vor să plătească vineta pe zi, pot opta pentru abonament.

Dacă ai o maşină non euro plătesc 300 de lei pe lună sau 1.900 de lei pe an, iar cei care deţin un autoturism Euro 3, taxa este de 100 de lei pentru 30 de zile şi de 700 de lei pentru tot anul.

Bucureștenii care au maşină Euro 4 pot să circule liniştit încă un an, dar de la 1 ianuarie 2021 și ei vor plăi taxa Oxygen.

Cei care au o maşină Noneuro, Euro 1 sau Euro 2, din 2022 nu vor mai avea acces deloc în Bucureşti.

Același lucru se va întâmpla și în cazul autoturismelor Euro 3, din 2024.

Oamenii au păreri „pro” și „contra” vinietei.

Cei care au o maşină cu norma de poluare Euro 3, pot intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, zonă numită ZACA.

„Păi probabil că o să ne mutăm din România, să rămână doamna Firea singură aici”, crede un bucureștean.

Un alt bucureștean este de părere că taxa ar fi bună dacă banii s-ar duce pe chestiuni folositoare.

„Taxa Oxigen ar fi ea bună dacă banii s-ar duce într-o anumită direcţie, adică dacă s-ar face ceva, dar mă tem că banii aceştia se vor pune la buzunărel, la măriri de salarii în primărie şi în toate celelalte servicii, deci nu rezolvă efectiv poluarea”, spune un bucureștean.

Cei care vor să cumpere o vinetă, o pot face doar online, de pe site-urile www.roviniete.ro / www.taxaoxigen.ro / www.vinietaoxigen.ro.

Amenzi de până la 2.000 de lei pentru cei care nu respectă legea. Primăria a instalat deja camerele de supraveghere

În București s-au instalat deja camerele de supraveghere care îi vor depista în trafic pe șoferii cu mașini care poluează excesiv.

Camerele vor scana numerele de înmatriculare, iar cei care nu respectă legea vor plăti amenzi de până la 2.000 de lei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele