taxiul-lilium-landing-pad-rooftop-small

Taxiul zburător poate deveni realitate în 8 ani

Informateca

Nemţii de la Lilium au testat cu succes un aparat de zbor cu decolare şi aterizare verticală cu care vor să revoluţioneze transportul în zonele urbane aglomerate.

Taxiul zburător va avea 5 locuri, va atinge o viteză de 299 km/h, va fi electric şi va avea un nivel scăzut de zgomot.

Lungimea aripilor va fi de 10 m, iar aparatul va avea 36 de motoare electrice turbofan. Alimentarea se face cu baterii litiu-ion.

Cu un consum asemănător unei maşini electrice, Lilium Jet va oferi posibilitatea deplasării rapide, de la locul de muncă, acasă pentru cei care locuiesc în suburbii sau prin oraşul aglomerat pentru cei care locuiesc şi lucrează în marile oraşe.

Costurile deplasării cu un astfel de vehicul au fost estimate a fi similare cu cele ale utilizării Uber.
Fondată în 2015, în Munchen, de o echipă tânără de absolvenţi ai Universităţii Tehnice din Munchen şi finanţată de antreprenori îndrăzneţi, preocupaţi de noutăţi tehnologice precum Niklas Zennström, fondator al Skype, Christian Reber, fondator al Wunderlist (serviciu de task management cumpărat de Microsoft în 2015) sau Alexander Asseily,  fondator al Jawbone & State, firma Lilium are potenţialul de a deveni un jucător important pe piaţa transportului urban.
Incorporarea unor tehnologii noi precum folosirea imprimantelor 3D face ca preţul de producţie a aparatelor să nu fie foarte mare.

taxiul-lilium-jet-white-front-doors-closed-with-gear

Nevoia de a se deplasa rapid în locuri unde infrastructura este depăşită sau nu există deloc face din mini aparatele de zbor o opţiune foarte tentantă şi pentru marile oraşe din Asia şi America de Sud oferind o soluţie practică la un preţ rezonabil.

Succesul prototipului, combinat cu nevoia din ce în ce mai mare pentru un transport rapid, cu zero emisii nocive şi poluare fonică redusă şi faptul că folosirea aparatului nu necesită o infrastructură, face din firma Lilium unul dintre viitorii mari jucători pe piaţa transportului urban.

Citeste si...  Mădălina Mezei a fost revocată, aseară, din funcția de CEO al TAROM

 

Citește și: Ia un MINI Ferrari şi potoleşte-ţi setea de alergare

 

Primul test cu pilot este programat pentru 2019, iar primul aparat gata pentru zbor cu călători pentru 2025. Reprezentanţii companiei au şi început procedurile de reglementare a unui astfel de mijloc de transport în Uniunea Europeană.

Lilium are peste 20 de concurenţi, firme răspândite în întreaga lume care testează aparate similare.

Se pare că momentul în care vom călători ca în filmele SF este aproape.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *