Temperaturi de 30 de grade Celsius în acest weekend în Franța

0
- Reclama -

Un val de căldură urmează să aducă temperaturi neobișnuit de mari în acest weekend în anumite regiuni din Franţa, unde condiţiile meteo de vară persistă timp de câteva săptămâni, anunță agenția DPA.

Cea mai afectată zonă va fi sud-vestul Franţei, unde temperaturile ar putea urca până la valori de 27-30 de grade Celsius în acest wekend, a anunţat biroul naţional de meteorologie – Meteo France. Regiunile aflate de-a lungul graniţei cu Spania ar putea înregistra chiar valori de peste pragul de 30 de grade Celsius, comunică aceeași sursă.

Cauza este aerul cald din Insulele Canare şi Peninsula Iberică, care va ridica temperaturile din Franţa cu 4-5 grade Celsius peste media naţională înregistrată în această perioadă a anului.

Câteva recorduri de temperatură au fost doborâte deja în localităţi franceze

După cum a subliniat şi Meteo France în prognoza sa, valul de vreme caldă vine pe fundalul tot mai vizibil al schimbărilor climatice. Aceste valuri de căldură au devenit nu doar mai frecvente şi mai intense, ci se produc, de asemenea, atât mai devreme cât şi mai târziu în raport cu perioada estivală, aşa cum urmează să se întâmple în acest final de lună octombrie.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele