Tenis la Washington cu Simona Halep, Monica Niculescu și Patricia Țig în competiție

0

Turneul Citi Open Washington este în plină desfășurare și are toate cele trei tenismene din România încă în competiție.

Chiar de la această ora, Patricia Țig alături de partenera sa de dublu, Nigina Abduraimova din Uzbekistan trebuie să își dispute un loc în semifinalele competiției contra jucătoarelor mult mai titrate E Bouchard (Can), S Stephens (SUA). Meciul este suspendat din cauza condițiilor meteo.

Simona Halep, principala favorită, s-a calificat în această dimineață în sferturile turneului, după ce a trecut de Mariana Duque-Marino (Columbia), în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 6-2.

După un început catastrofal, Simona (25 ani) a reușit și puncte remarcabile, câștigând meritat după o oră și 40 de minute în fața unei adversare de 27 de ani, care ocupă locul 115 în ierarhia mondială.

Simona și-a asigurat un cec de 6.200 de dolari și 60 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu rusoaica Ekaterina Makarova, victorioasă cu 6-2, 6-4 în fața portoricanei Monica Puig. Halep are 3-1 în meciurile directe cu Makarova (29 ani, 58 WTA).

Monica Niculescu a reușit să treacă ieri de Patricia Țig cu 6-4, 7-6 (2) și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului. Monica (29 ani, 59 WTA), a șasea favorită a competiției, s-a impus după exact două ore de joc în fața Patriciei (23 ani, 134 WTA), la primul lor duel direct. Monica și-a asigurat un cec de 6.200 de dolari și 60 de puncte WTA.

În sferturi, Monica o va întâlni pe germana Julia Goerges, finalista competiției de la București, unde a pierdut finala în detrimentul Irinei Begu. Goerges (28 ani, 40 WTA), a patra favorită, și Monica Niculescu sunt la egalitate în meciurile directe, 2-2.

La dublu, Monica a acces în semifinalele competiției alături de Sania Mirza (7 WTA la dublu) din India, după 57 de minute. Echipa româno-indiană depășit cuplul format din două jucătoare din SUA, Jamie Loeb (22 ani, 153 WTA la dublu) și Ashley Weinhold (28 ani, 698 WTA dublu), cu scorul de 6-3, 6-2.

Turneul Citi Open de la Washington, aflat sub egida WTA este dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele