Teodorovici deplânge soarta românilor din străinătate și le promite că îi aduce acasă

0

După ce a stârnit un val de critici prin declarațiile legate de limitarea dreptului de muncă al românilor din străinătate, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, promite acum diasporei că “viitorul nu foarte îndepărtat va oferi şansa reîntregirii familiilor şi argumentele economice pentru reîntoarcerea acasă”. Într-un mesaj de Anul Nou postat pe Facebook, Teodorovici deplânge situația celor plecați la muncă peste hotare, vorbește despre “România unită în cuget şi-n simţire la fel ca acum 100 de ani”, care trebuie arătată Europei, dar și despre “populismul ieftin şi adesea deşănţat al politicienilor”.

Într-un mesaj postat pe Facebook în noaptea de Revelion, ministrul Finanțelor vorbește mai întâi despre Centenar, despre Basarabia, ”copilul înfăşurat în sârma ghimpată”, și despre “opţiunile comune pro europene ale Moldovei şi României”.

Teodorovici vorbește despre “România centenarului divizată, împărţită în două, în bun sau rău, în alb sau negru, în cei rămaşi acasă şi cei plecaţi afară” și susține că mesajele sale legate de românii plecați la muncă nu au fost corect înțelese.

“Pentru aceştia din urmă în special (românii plecați la muncă în străinătate – n.r.), dincolo de mesajele personale care, nu întotdeauna au fost corect înţelese sau a căror prezentare îmi asum a nu fi fost cea mai potrivit aleasă, vreau să cred că viitorul nu foarte îndepărtat va oferi şansa reîntregirii familiilor şi argumentele economice pentru reîntoarcerea acestora acasă, în România”, spune ministrul Finanțelor.

El deplânge soarta românilor din străinătate și vorbește despre copiii acestora, care “ar renunţa fără regrete la darurile din ghetuţe sau de sub bradul înmiresmat în schimbul reîntregirii familiei”.

“Şi astăzi, la cumpăna dintre ani mă duc cu gândul către acei copii ai căror părinţi sunt nevoiţi sa muncească în străinătate şi cu care, de multe ori, păstrează legătura doar prin intermediul internetului sau cadourilor neînsufleţite primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Oare câţi dintre ei (dacă nu cumva chiar toţi), nu ar renunţa fără regrete la darurile din ghetuţe sau de sub bradul înmiresmat în schimbul reîntregirii familiei!”, continuă Teodorovici.

Ministrul are și promisiuni: “Îndeplinirea dorinţei multora dintre cei plecaţi pe alte meleaguri de a găsi argumentul revenirii acasă, dar şi decizia românilor ce au ales să rămână, reprezintă, pentru mine, motive extrem de puternice pentru a susţine, ori de câte ori voi avea ocazia, că mediul de afaceri din România trebuie sprijinit, că antreprenorii români este normal să beneficieze de aceleaşi condiţii, precum cei europeni, pentru începerea şi dezvoltarea unei afaceri şi pentru a promova interesele economice şi financiare ale României unite în interiorul Europei unite”.

În același timp, Teodorovici spune că politicienii trebuie “să găsească puterea” de a renunțe la “populismul ieftin şi adesea deşănţat” și “să aibă maturitatea” de a lucra împreună pentru a găsi cele mai potrivite soluții, indiferent de partidul din care fac parte – PSD, PNL, USR, MP, ALDE, UDMR.

Citește și Toader: Nu îmi este teamă că voi da foc la țară! Eu am venit să sting focul după OUG 13, are a avut și un număr cu ghinion

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele