Tăriceanu cere boicotarea referendumului

1

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că solicită electoratului să boicoteze referenumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care nu este altceva decât un mijloc de a aduce mai mulţi oameni la urne şi de a favoriza PNL.

”Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia, atât de des invocate, au spus că nu este corect să se organizeze o altă manifetare electorală în ziua alegerilor pentru Parlamentul European. Aţi văzut cumva vreun oficial european, pe domnul Timmermans sau pe Junker, să spună un singur cuvânt despre acest referendum? Eu profit de ocazie să mă adresez electoraului din România să-i cer să boicoteze acest referendum pentru că el nu este un instrument de măsurare a popularităţii peşedintelui. Trebuie să mergem la alegerile pentru PE să dăm o opţiune pentru cei care pot să reprezinte cât mai bine România. Miza este mai mare, se încearcă obţinerea unei mai mari participări la vot prin organizarea referendumului. Preşedintele încearcă să-şi favorizeze partidul, crezând că, dacă va fi o rată mai mare de participare, va obţine un scor mai mare, în speranţa – aşa cum am văzut în ultima vreme – ca rezultatul alegerilor, presupus unul defavorabil pentru coaliţia la guvernare şi favorabil pentru PNL, să creeze premiza unei răsturnări a Guvernului şi eventual aducerea unei formule de guvernare cum a mai fost în 2016 cu rezultatele catastrofale pe care le cunoaştem, dar care să-i paveze drumul actualului preşedinte pentru câştigarea alegerilor de la toamnă”, a declarat, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Aceasta a spus că şi-ar dori ca după alegeri, toţi europarlamentarii care merg la Bruxelles ”să reprezinte împreună România, toţi parlamentarii, o voce puternică, capabilă să reprezinte interesele României”.

Citește și: Tăriceanu și Dragnea par că vor să treacă cu vederea alegerile europarlamentare de pe 26 mai

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele