Teodorovici ne anunță că Guvernul se va împrumuta încă 4,7 miliarde de lei

0

Guvernul vrea să împrumute în luna octombrie 4,7 miliarde de lei pe piaţa internă, cea mai mare sumă de la începutul anului şi până acum.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, susține că acest împrumut va fi folosit pentru a asigura cheltuieli curente și pentru a finanța deficitul bugetar, astfel încât acesta să rămână sub 3%: „Nu e o schimbare de plan. E o straregie, pentru finanțarea curentă, să spunem, și pentru finanțarea unor scadențe planificate pentru 2018. Este o strategie care a fost prezentată de anul trecut, nu e nimic anormal”.

Întrebat de reporterul Digi 24 aflat în platou ce înseamnă finanțarea cheltuielilor curente, Teodorovici a răspuns iritat:”Finanțările pe care le are statul, lună de lună. Ce vreți să știți, că sigur aveți un subiect pe care îl urmăriți. Avem să finanțăm și salariile, și pensiile, dacă asta era problema dvs.Dacă vreți, vă trimit o situație exactă, ce finanțează România lună de lună, ca să știți exact pe cine finanțăm.”

Ministrul mai spune că ROBOR nu va fi afectat de acest împrumut: „Eu spun că nu. Așa cum am planificat până la sfârșitul anului să ne împrumutăm pe piața internă, nu aduce influență față de ceea ce e estimat până la final de an vizavi de ROBOR. BNR a dat public și vizavi de ROBOR, de inflație, care sunt estimările până la sfârșitul anului. Ambii indicatori scad”.

Citește și: Protest al sindicatelor din penitenciare față de „indolenţa şi incompetenţa” lui Tudorel Toader

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele