Teoria conspirației la Chișinău: Socialiștii încearcă să acrediteze ideea că accidentul în care a fost implicat Igor Dodon a fost o tentativă de asasinat

0

Mai mulți membri ai Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) au reacționat la accidentul în care a fost implicat președintele Igor Dodon încercând să acrediteze ideea unei conspirații la adresa șefului statului.

Deputatul Vlad Bătrîncea a scris pe Facebook, într-o postare în limba rusă, mai multe ”argumente” care dovedesc în opinia sa că accidentul a fost o înscenare.

„Stresul și mizele ridicate ale anului preelectoral. Igor Dodon a spus acum câteva zile că va participa la alegerile parlamentare viitoare în fruntea listei PSRM. Având în vedere poziționarea ridicată și faptul că are sprijinul majorității populației țării – este un pericol la adresa guvernării și a partidelor de dreapta, pentru curatorii lor euro-atlantici. Anterior, au interzis președintelui să fie membru al partidului”, a scris Bătrîncea, potrivit Unimedia.

Un alt argument ar fi că zilele trecute, Igor Dodon s-a întâlnit cu așa zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. „Nu este un secret că Președintele Republicii Moldova declară deschis necesitatea de a uni țara”, mai scrie Bătrîncea. Evenimentul a avut loc pe fundalul numirii reprezentantului special al Federației Ruse în Republica Moldova, Dmitri Kozak, cunoscut pentru proiectul său de „unificare a Republicii Moldova”. Bătrîncea spune că „proiectul este neprofitabil pentru România și SUA, deoarece nu se încadrează în algoritmul intereselor lor. Mizele geopolitice sunt prea mari”.

„În următoarele câteva zile, la inițiativa lui Igor Dodon, se pregătește o serie de evenimente importante pentru Moldova: Congresul Mondial al Familiilor, cu participarea Patriarhului Kiril al Moscovei și un număr de personalități cu renume mondial, Forum de afacer moldo-rus, care intenționează să lanseze o serie de proiecte majore de investiții economice, vizita Președintele Turciei, Erdogan, pentru deschiderea clădirii prezidențiale și anunțarea unui număr de proiecte umanitare. Aceste evenimente, dar și altele, irită cu siguranță autoritățile și partidele de dreapta.

Puteți continua să enumerați motivele. Dar având în vedere numărul total de factori, să vorbim despre o întâmplare este pur și simplu ridicolă. Nu există astfel de accidente. Mai ales în politică.

Un astfel de incident rutier, produs în circumstanțe bine cunoscute de către adversarii politici ai președintelui, pe traseul spre Sadova, pentru că președintele își ducea mama acasă în sat, pe îngustul drum cu două benzi, în cazul în care nu există loc de manevră, folosind un camion greu, s-au gândit că există puține șanse pentru președinte”, a mai socialistul.

La rândul său, liderul fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ivan Ceban, a cărui maşină a fost lovită acum trei zile, sugerează că ar putea exista o legătură cu accidentul în care au fost implicate duminică două maşini din coloana prezidenţială a lui Igor Dodon, relatează Radio Chişinău.

”Este ciudat că la distanţă de trei zile, după ce a fost lovită maşina cu care mă deplasam regulamentar, împreună cu şoferul, a fost accidentat serios şi automobilul preşedintelui ţării. Nu suntem conspirologi, dar înţelegem să fim mai atenţi şi mai precauţi de acum încolo, în general şi în particular. Mai precauţi şi mai cu încredere în cauza noastră, de a duce la un bun sfârşit tot ce avem de înfăptuit”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost implicat duminică într-un accident rutier, după ce limuzina prezidențială a fost lovită de un camion. Nimeni nu a fost rănit grav.

Citește și Proteste anunțate luni în țară și în Diaspora, la o lună de la violențele din 10 august

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele