Tik Tok poate dispărea din SUA

0
- Reclama -

Doi senatori americani intenţionează să introducă în această săptămână un proiect de lege menit să permită guvernului ”să interzică” produse tehnologice străine, cum ar fi platforma chineză de socializare TikTok, a declarat duminică senatorul Mark Warner.

 

Warner, preşedintele Comitetului pentru Informaţii al Senatului, a declarat că TikTok ar fi ”una dintre potenţialele ţinte” de evaluare, în temeiul proiectului de lege.

Senatorul democrat a făcut comentariile duminică, la Fox News.

Proiectul de lege vine într-un moment în care TikTok este supusă unei presiuni din ce în ce mai intense din cauza temerilor că datele utilizatorilor din SUA ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez.

- Reclama -

Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei SUA a votat miercuri acordarea preşedintelui Joe Biden a dreptului de a interzice TikTok, în ceea ce ar fi cea mai amplă restricţie din SUA pentru orice aplicaţie de socializare.

Casa Albă a dat săptămâna trecută agenţiilor guvernamentale un termen de 30 de zile pentru a se asigura că TikTok nu este pe niciun dispozitiv şi sistem federal.

Ramzan Kadîrov ar avea probleme mari de sănătate

Peste 30 de state din SUA, Canada şi instituţiile de politică ale Uniunii Europene au interzis, de asemenea, încărcarea TikTok pe dispozitivele deţinute de stat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele