Timișoara intră în epoca USR Plus, PNL-istul Robu se declară învins

0

Timișoara intră în epoca USR Plus, PNL-istul Robu se declară învins. Primarul Timișoarei spune, după numărătoarea paralelă a doar 15% din voturi că diferența este mare. Cel care l-a învins pe Robu la Primăria Timișoara este Dominic Fritz, de la USR Plus.

„Avem rezultate parțiale, dar eu zic că deja sunt relevante. Au fost numărate paralel peste 15% din voturi și am pierdut”, a spus Nicolae Robu, primar din partea PNL și candidat pentru încă un mandat.

USR Plus Timiș cere conducerii liberale: retrageți sprijinul penalilor și pesediștilor care candidează pentru PNL

Robu a mai spus că respectă dorința timișorenilor, chiar dacă este surprins de diferența mare de voturi.

„Este voința timișorenilor, eu nu pot decât să o respect. Diferența de voturi este mare, în procente nu vă pot spune pentru că nu a putut fi calculat în procente, pentru că nu am avut și de la ceilalți candidați, dar comparând numărul de voturi, diferența este mare, surprinzător de mare pentru mine, pentru că am considerat, văzând această campanie, că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment. Dar diferența este mare, ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele”, a mai spus Robu.

Purificator de aer performant și la cel mai bun preț

Noul Primar, Dominic Fritz, a declarat că Timişoara a scris astăzi o nouă istorie, realizând o nouă revoluţie prin votul care va încheia definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani de la căderea comunismului.

“Suntem o comunitate de timişoreni care împărtăşeşte aceleaşi valori şi aceeaşi viziune. Dragi timişoreni, mulţumesc pentru votul vostru, pentru încrederea, energia voastră. Timişoara a scris astăzi din nou istorie, a înfăptuit o nouă revoluţie. Azi, Timişoara a încheiat prin vot definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani de după căderea comunismului şi este o onoare incredibil de mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru, un om care a venit prima dată aici în 2003, care nu vorbea niciun cuvânt în română. Aţi scris istorie, România alegând un primar care nu s-a născut în România. Timişorenii şi-au astupat urechile la sirenele naţionalismului, au spus foarte clar Timişoara a fost, este şi va fi un oraş european. Timişoara a scris istorie nu doar în România, ci în toată Europa. Un oraş european a ales un primar european şi trimitem un semnal foarte clar că Timişoara şi Banatul aparţin istoric şi cultural Europei. România aparţine Europei. Administraţia noastră va fi un model pentru toată România, de administraţie deschisă, transparentă, digitalizată, europeană. Voi fi primarul tuturor timişorenilor. Mă adresez şi celor care nu m-au votat astăzi: mă voi lupta în fiecare zi să câştig şi încrederea voastră. Şi vom construi împreună cu voi această comunitate europeană în care fiecare are un loc”, a afirmat Dominic Fritz.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele