Dragnea l-ar vrea pe Tăricenu președinte și pe sine premier

0

Dragnea a declarat, într-o emisiune la postul de casă al PSD-ALDE, că judecătorii care urmează să se pronunţe în dosarul său de la Înalta Curte sunt supuşi unor presiuni inimaginabile, iar dacă aceştia rezistă presiunilor, cu siguranţă va fi achitat.

„Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (…) Dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu poate să fie decât achitare, pentru că sunt complet nevinovat. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze”, susține Liviu Dragnea.
Liderul PSD a mai spus că primul complet, care l-a condamnat în prima instanţă, „nu există oficial”.

„Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a declarat Dragnea.

Ce urmărește Dragnea după ”albirea” dosarelor

Comentatorul Turor Popescu a declarat la Digi24 că funcția de prim-ministru i se potrivea mult mai bine lui Dragnea: „Până la sfârşitul lui 2018 nu l-a interesat candidatura la preşedinţie. Ţinta lui a fost mereu funcţia de premier, pe care spera să o obţină prin albirea dosarelor, începând cu cel al Referendumului din 2012. În momentul în care era achitat, putea deveni a doua zi premier sau să încerce asta.

Citește și Tăriceanu și Dragnea par că vor să treacă cu vederea alegerile europarlamentare de pe 26 mai

Nu îl prea interesa funcţia prezidenţială, care, cu largul concurs al PSD are mai puţine prerogative decât cea de premier. Şi prim-ministru i se potrivea mult mai bine, pentru că funcţia de preşedinte presupune mai mult componentă externă, unde Dragnea e zero sau chiar minus”.

Dragnea e conștient că Tăriceanu va candida oricum la prezidențiale

CT Popescu crede că: ”Tăriceanu, dacă nu va fi candidat comun, el va candida din partea ALDE. Nu are de ce să nu candideze, are un scor peste partidul lui, chiar dacă partidul e mic, are şanse să se ducă în turul II cu Iohannis. De ce să nu facă asta, ca o încununare a bătrâneţii sale politice? Nare nimic de pierdut, de ce să renunţe?

Ştiţi ce a făcut Dragnea cu anunţul că duminică seara ne pronunţăm? Şi-a supravoltat, şi-a suprasetat cifra de la alegeri. Adică acum, pentru a putea să aibă pieptul lat, să apară şi să zică: <Vreau să vă spun că voi propune Coaliţiei PSD – ALDE candidatura mea la preşedinţie> – cum a zis Ceauşescu în ultimul discurs: sper să îmi fie acceptată – tot aşa va spune şi Dragnea. Speră să îi fie acceptată această candidatură. Dar pentru asta îi trebuie peste 35%. Aud că se vehiculează prin PSD 37% – 39%. Dacă face scorul ăsta, da, atunci poate”.

O astfel de candidatură poate să nu fie deloc pe placul baronilor din PSD li nici pe placul votanților PSD care merg la urne să-și apere veniturile și viața actuală.

Poate că Dragnea îți joacă ultim carte, dar asta este în funcție de prezența la urne de duminică 26 mai. Dacă românii ies la vot în număr mare, atunci Dragnea iese urât din istorie.

Citește cum Tăriceanu nu vrea prezență la vot: Tăriceanu cere boicotarea referendumului

URAT PENTRU EL!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele