Tinerii colectează selectiv gunoiul

0

Peste jumătate dintre tinerii români (57%) colectează deşeurile selectiv, iar şase din zece persoane s-au implicat în acţiuni de protecţie a mediului, arată un sondaj realizat în cadrul campaniei “Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe”.

Într-un procentaj covârşitor, 93% dintre cei chestionaţi se consideră informaţi, într-o mai mică sau mai mare măsură, cu privire la cauzele schimbărilor climatice, iar un procent similar ştie ce acţiuni poate face, individual, pentru a contribui la reducerea factorilor care le provoacă.

Întrebaţi dacă s-au implicat, până acum, în acţiuni de voluntariat care au ca scop protejarea mediului, 11% dintre participanţii la sondaj au declarat că nu au făcut acest lucru şi nu au nicio intenţie în acest sens în viitorul apropiat, iar alţi 21% au declarat că nu, dar intenţionează să facă acest lucru în următoarele şase luni. Peste o treime dintre persoanele intervievate (36%) afirmă că au participat la acţiuni de curăţenie, 13% că au plantat copaci, 11% că au semnat petiţii de protecţie a mediului şi 1% că au contribuit cu donaţii pentru ONG-uri şi asociaţii care protejează mediul.

Conform cercetării, 57% dintre tinerii români colectează gunoaie în mod selectiv, din care 15% de fiecare dată, iar 42%, doar anumite elemente şi materiale. Interesant este că 35% dintre cei care aleg să nu facă acest lucru motivează, în principal, prin convingerea că, mai departe, deşeurile nu sunt colectate selectiv. Cea mai mare parte a tinerilor (58%) spun că optează pentru repararea obiectelor care s-au stricat, de fiecare dată când este posibil, în timp ce 36% doar rareori şi dacă este avantajos financiar.

Citește și: MedLife a preluat Centrul Medical Micromedica

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele